LEIDEN/AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van een overval op een woning in het Nico van der Horstpark in Leiden op zaterdagmiddag 15 januari. De 32-jarige bewoner is hierbij mishandeld en beroofd van zijn auto. Later in de middag is op de A10 ter hoogte van Amsterdam een 27-jarige verdachte aangehouden.


De overval in de woning in het Nico van der Horstpark vond rond 11.00 uur plaats, toen twee mannen de woning binnentraden. Zij mishandelden de 32-jarige bewoner en beroofden hem vervolgens van zijn auto. Rond 13.15 uur vertrokken de verdachten uit de woning. Door middel van nummerplaatregistratie kon de gestolen auto snel getraceerd worden. Dit zorgde ervoor dat rond 14.00 uur op de A10 ter hoogte van Amsterdam de auto tot stoppen kon worden gebracht en dat een 27-jarige verdachte is aangehouden. Deze man zonder vaste woon- of verblijfplaats zit op dit moment vast. De andere verdachte zat niet in de gestolen auto en is op dit moment nog spoorloos. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben van de woningoverval tussen 10.30 en 13.30 uur in het Nico van der Horstpark in Leiden. Heeft u meer informatie of beschikt over videobeelden? Neem dan contact op met ons via 0900-8844 of M 0800-7000.