Landsmeer - De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de gewapende overval die donderdagmiddag rond 13.00 uur plaatsvond op het BP-tankstation aan de IJdoornlaan in Landsmeer.

Donderdagmiddag even na 13.00 uur stapte een onbekende man met een donker petje op het tankstation binnen aan de IJdoornlaan. De man was op de fiets naar het tankstation gekomen. Hij liep naar een kassa en bedreigde een personeelslid met een vuurwapen. De overvaller ging er met een geldbedrag vandoor en fietste weg in de richting van de Mc Donalds in Amsterdam. De politie heeft direct in de omgeving gezocht naar de verdachte op de fiets, maar hij werd niet meer aangetroffen.

Op het moment van de overval waren meerderen mensen aanwezig. Niemand raakte bij de overval gewond, maar de overval heeft wel de nodige impact op de aanwezigen. De politie heeft meerdere getuigen gehoord en heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Van de overvaller is een signalement bekend:
- een man met een donkere huidskleur
- leeftijd tussen de 50 en 60 jaar oud
- ongeveer 1.65 – 1.75 m. lang
- normaal postuur
- hij droeg donderdagmiddag een donkere jas en had een donkere pet op

Getuigenoproep
De recherche is nog op zoek naar mensen die mogelijk meer informatie hebben over deze overvaller.
* Heeft u donderdagmiddag in de omgeving van het BP-tankstation aan de IJdoornlaan de overvaller zien fietsen? Mogelijk voorafgaand aan de overval of kort na de overval?
* Heeft u de overvaller zien fietsen in de richting van de McDonalds in Amsterdam?
* Heeft u overige informatie die de recherche kan helpen bij het oplossen van deze overval?

Deelt u uw informatie s.v.p. met de rechercheurs van het overvallenteam in Zaandijk via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief) of via een contactformulier op internet -/> contactformulier

 

2018188118