AMSTELVEEN - De training van een jeugdvoetbalteam van de Amstelveense club Roda '23 eindigde gisteravond in een drama. Nadat de training afgelopen was kwamen de jongens tot de ontdekking dat hun kleedkamer volledig was geplunderd.

De dader(s) hebben een flinke buit gemaakt. "Er zijn scooters weggehaald, telefoons, huissleutels, portemonnees, de kleedkamers zijn helemaal leeggeroofd", vertelt Sandra Leenders, de secretaris van de club. Het is nog niet duidelijk wat de totale schade is, maar duidelijk is dat er drie scooters weg zijn, twintig telefoons en vijf portemonnees. Er wordt momenteel onderzocht wat er allemaal nog meer mist.

Leenders vertelt dat de jongens na de ontdekking nog even op de club zijn gehouden om bij te komen van de schrik. De ouders zijn via een ouderapp ingelicht. De politie kwam ter plaatse en heeft een aantal voetballers die misschien iets hebben gezien verhoord.

Camerabeelden
De diefstal moet ergens tussen 18.00 uur en 19.00 uur hebben plaatsgevonden. Leenders gaat er niet vanuit dat het een lid van de club zou zijn. "Alle leden waren aan het trainen." De camerabeelden zijn veiliggesteld en aan de politie overhandigd. "Als je bang bent dat je herkend wordt op de beelden, is het slim om je te melden bij de politie. Maar ik weet niet hoe slim je bent als je dit doet", aldus Leenders.