AMSTERDAM - Donderdagochtend kregen twee winkelmedewerkers de schrik van hun leven. Toen zij, voor de opening, de winkel aan het Buikslotermeerplein wilden binnengaan werden ze overrompeld door drie jonge overvallers. Onder bedreiging van een vuurwapen namen de overvallers geld en goederen mee en renden de winkel uit.

Hulp omstanders

Via 112 was de politie snel op de hoogte gesteld en ook werden er signalementen doorgegeven. Politiepersoneel zag de vermoedelijke verdachten lopen. De verdachten gingen er hard rennend vandoor.

Mede dankzij omstanders/omwonenden die steeds de vluchtrichting aangaven en directe assistentie van nog veel meer politiemensen werden de verdachten aangehouden. Tijdens de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost. De verdachten zijn 15, 16 en 17 jaar oud. Bij nader onderzoek werd een vuurwapen en goederen uit de bewuste winkel aangetroffen.

Meer aanhoudingen voor andere misdrijven

Onlangs zijn er meer ernstige zaken geweest aan het Buikslotermeerplein, een overval op een drankenwinkel en een plofkraak op een juwelier. Ook in die beide zaken zijn verdachten aangehouden. Beeldmateriaal, verklaringen van aangevers en getuigen zijn daar zeer belangrijk bij. Daarnaast is het natuurlijk heel fijn dat wij mede dankzij bewoners en getuigen zo snel verdachten kunnen pakken. De verdachten zijn overgedragen aan het OM en getoetst bij een rechter-commissaris.


Hoe te handelen als u getuige bent

Dus ziet u een verdachte situatie bel direct 112 en probeer de verdachte situatie (personen of voertuigen) te filmen of te fotograferen. Samen met u als winkelier, bewoner of omstander kunnen we de criminaliteit terugdringen of als het misdrijf gepleegd is de verdachten snel aanhouden.