AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft deze week tijdens een openbare zitting bekendgemaakt dat Lars de R. uit Krommenie wordt verdacht van het maken en het in bezit hebben van kinderporno en seksueel misbruik van kinderen.

De verdachte heeft in de zomer van 2015 tot de zomer van 2017 regelmatig workshops gegeven op Jeugdland/Maakland in Amsterdam Oost. Wij vinden het belangrijk om ouders en andere betrokkenen te informeren. De verdachte zit sinds augustus 2017 vast in afwachting van zijn proces.

Op verzoek van de politie en het Openbaar Ministerie hebben we tot 14 november 2017 geen mededelingen over de zaak gedaan om het onderzoek niet te verstoren. Op 14 november is de zaak voor het eerst in het openbaar behandeld bij de rechtbank Noord-Holland. De verdachte is sinds de start van het politieonderzoek niet meer op Jeugdland geweest. De politie heeft ons op 15 november laten weten dat er deze week een onderzoek is gestart naar een voorval op Jeugdland. De betrokken ouders zijn door politie op de hoogte gebracht. Als er vanuit het onderzoek aanleiding toe is, worden betrokken ouders altijd direct geïnformeerd door de politie.

Over het strafrechtelijk onderzoek kunnen wij geen mededelingen doen. Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, dan kunt u bellen met de Zedenpolitie (088 -1692584). Heeft u andere vragen, wilt u uw zorg uitspreken of iets anders delen, dan kunt u terecht bij het volgende telefoonnummer van de gemeente Amsterdam: 020-2552901 (bereikbaar tussen 08.00-18.00).