AMSTERDAM - Dinsdagmiddag 1 oktober 2019 wordt op een parkeerplaats bij tuinpark Nieuw Vredelust aan de Buitensingel in Amsterdam-Duivendrecht in een auto een zwaargewonde man aangetroffen. Toegesnelde hulpdiensten proberen de man nog te reanimeren, maar hij overlijdt ter plaatse aan zijn verwonding. De politie start direct een uitgebreid onderzoek naar de dood van de man. In eerste instantie houdt de recherche rekening met alle scenario’s, waaronder het scenario zelfdoding. Gedurende het onderzoek wordt dat scenario echter steeds minder waarschijnlijk. De recherche houdt er op dit moment sterk rekening mee dat in deze zaak sprake is van een misdrijf en spreekt daarom graag met mensen die meer informatie hebben.


Rond 17.15 uur die dinsdag komt de melding binnen dat iemand een bewegingsloze man in een auto ziet zitten op de parkeerplaats. De melder krijgt geen contact met de man en maakt zich ernstig zorgen. Verschillende hulpdiensten snellen zich direct naar de locatie en treffen daar de man aan. Hij is zwaargewond en moet meteen gereanimeerd worden. Hulp mag echter niet meer baten en het slachtoffer overlijdt ter plekke.

Op de achterbank van de auto zit een jong kindje. Dit peutertje is gelukkig ongedeerd. Al snel blijkt het om een kind van het slachtoffer te gaan en hulpverleners dragen dit kindje op een later moment over aan de moeder.

Verdachte omstandigheden
De omstandigheden waarin het slachtoffer wordt aangetroffen zijn verdacht en de politie begint gelijk aan een uitgebreid (sporen)onderzoek. Het slachtoffer blijkt te zijn overleden aan een schotverwonding. Aan het begin van het onderzoek houdt de recherche alle scenario’s rond de dood van het slachtoffer open, ook de mogelijkheid dat het slachtoffer zichzelf om het leven heeft gebracht. Maar naar mate het onderzoek vordert, wordt dit scenario minder waarschijnlijk en menen politie en justitie dat hier toch mogelijk sprake is van een misdrijf. Deze rechercheurs komen daarom graag in contact met mensen die meer weten over (het motief achter) het schietincident en/of het slachtoffer.

Slachtoffer
Het slachtoffer is de 34-jarige Seif Ahmed. Seif kwam uit Egypte, maar woonde en werkte de afgelopen jaren in Amsterdam. Seif was vooral actief als kapper in Amsterdam-West. Hij was geen bekende van politie en justitie.

Informatie delen
Bent u getuige geweest van het schietincident? Of heeft u andere informatie die de recherche mogelijk verder kan helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Opsporing Verzocht
In de uitzending van Opsporing Verzocht van 19 november wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze zaak en de meest recente onderzoeksinformatie gedeeld. De uitzending is om 20.35 uur te zien NPO1.