AMSTERDAM - De politie heeft woensdagochtend een 33-jarige Amsterdammer aangehouden nadat de man meerdere inbraken heeft gepleegd. Ook heeft de verdachte een spoor van vernieling achtergelaten.

Rond 03.40 uur ontvangt de politie een melding dat iemand aan het inbreken zou zijn bij een café aan de Bos en Lommerweg. Als de politieagenten arriveren, zien zij een groot gat in de voorruit en een persoon die door het gat hangt. Als deze persoon de politie opmerkt, kruipt hij snel door het gat naar binnen. Eenmaal binnen pakt de man een stoel, slaat een raam aan de achterzijde in en vlucht het pand uit. Op dat moment zijn meerdere politie-eenheden in de omgeving gealarmeerd en kijken allen uit naar de man.

Steiger
De inbreker wordt al vrij snel rennend gesignaleerd in de Kijkduinstraat. Maar de man is niet van plan zich over te geven en klimt in een steiger voor een woonblok. De man rent enige tijd over de steiger heen en weer, klimt naar beneden en rent naar de Soleybaystraat. Hier eindigt het avontuur van de inbreker nadat hij door de politie in de kraag kan worden gevat. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Spoor van vernieling
Uit (buurt)onderzoek blijkt dat de verdachte zichzelf eveneens toegang heeft verschaft tot een woning aan de Kijkduinstraat. De inbreker heeft hierbij niets buitgemaakt of vernield, maar wel de bewoners behoorlijk laten schrikken. Ook heeft de man tijdens zijn vluchtpoging meerdere vernielingen gepleegd en goederen weggenomen uit het café waar hij heeft ingebroken.

Gedupeerden en getuigen gezocht
Ondanks de aanhouding doet de recherche onderzoek naar de reeks inbraken en vernieling en komt graag in contact met buurtbewoners die mogelijk ook gedupeerd zijn door deze verdachte. Woont u in de omgeving Bos en Lommerweg/Kuikduinstraat/Solebaystraat en is iets bij u op een onverklaarbare reden vernield of verbroken? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Vermeld daarbij altijd onderstaand registratie. Maar de politie wil ook graag spreken met mensen die iets gezien of gehoord hebben. Ook dit kan gemeld worden via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beelden kunnen ook een belangrijke rol spelen in het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze dan gemakkelijk via het tipformulier.