AMSTELVEEN - Veel hoefden ze er niet voor te doen, maar de marechaussee en de politie hebben vannacht een einde gemaakt aan een illegaal feest in het Amsterdamse Bos.


Het feest werd gehouden onder het viaduct van de A9, waar naar schatting zo'n 500 jongeren bijeen waren gekomen. Er stond een professionele muziekinstallatie en er werden lachgasballonnen verkocht. Bezoekers moesten bovendien betalen om het terrein op te komen.

Bij aankomst van onder andere de politie, ging de groep uiteen, schrijft de marechaussee. Daarmee was het feest beëindigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Meer illegale feesten
Illegale feesten lijken de laatste tijd populairder dan voorheen. Mogelijk heeft dat te maken met corona-restricties. Hoewel veel maatregelen inmiddels zijn versoepeld, zijn festivals met hossende menigtes voorlopig nog taboe.

Vorige week werd er een illegaal feest in Zaandam beëindigd. Medio juni trok de politie de stekker uit een illegaal feest in het Haarlemmermeerse Bos. Eerder gebeurde hetzelfde op het strand van het Amsterdamse IJburg.