AMSTERDAM - Het acrobatenduo dat vanavond zo'n tien meter naar beneden viel tijdens het Wereldkerstcircus in Carré, was na de val aanspreekbaar.


Dat zegt producent van de show Henk van der Meijden tegen AT5. "Ze lijken buiten levensgevaar."

"Het is een enorme schok", aldus Van der Meijden. "Niet alleen voor het publiek, maar ook voor alle andere artiesten die meewerken aan deze jubileumproductie. Iedereen hier heeft tranen in zijn ogen." Vlak voor de finale van het stopnummer ging het mis.

Beiden waren ze volgens Van der Meijden 'na de val godzijdank nog aanspreekbaar'. Ook hadden ze nog gevoel in hun armen en benen.

"Er waren twee artsen uit het publiek die direct hulp hebben verleend", aldus Van der Meijden. De artiesten zijn naar twee verschillende ziekenhuizen overgebracht. "Er worden nu scans gemaakt in het ziekenhuis."

Echtpaar
Het gaat om een Russisch echtpaar dat al jaren optreedt onder de artiestennaam 'Sky Angels'. "Dit duo treedt al jaren op zonder enige voorvallen. Ze zijn Gouden Clown-winnaar, de hoogste onderscheiding voor circusartiesten. Deze twee artiesten zijn zo goed getraind. Ze treden al jarenlang op."

De arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeluk.