WEESP - De politie heeft woensdagmiddag 4 augustus een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Mouterspad te Weesp. Tijdens de inval was er niemand in de woning aanwezig en zijn er geen aanhoudingen verricht.

In de woning in Weesp werden 416 hennepplanten aangetroffen. De hennepplanten waren oogstrijp, maar door de ontdekking is het oogsten van de hennepplanten voorkomen. Dit betekent uiteraard verlies voor de henneptelers. De hennepkwekerij is ontmanteld en alle hennepplanten en andere hennep-gerelateerde goederen zijn vernietigd. De gemeente neemt op een later moment nog een beslissing over het sluiten van de woning.

Diefstal stroom

Een fraude-inspecteur van Liander is ter plaatse geweest en constateerde diefstal van stroom. De woning is hierom afgesloten van stroom. Liander zal aangifte doen.

Wat is ondermijnende criminaliteit?
Hennepteelt op deze schaal is een vorm van ondermijning. We noemen het ‘ondermijning’, omdat het onze rechtsstaat ondergraaft; criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties. Ondermijnende criminaliteit lijkt soms een ver-van-uw-bed-show, maar het is dichterbij dan u denkt. Want om hun illegale activiteiten te kunnen uitvoeren, maken criminelen gebruik van legale diensten van inwoners en bedrijven uit de bovenwereld. Zo worden zelfs diegenen zonder kwade bedoelingen, soms onder dwang, de criminaliteit in getrokken. Macht en geld verkrijgen is het doel en hierin speelt geweld vaak een grote rol.

Meld, want ieder vermoeden telt
Drugshandel en ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. Informatie van inwoners kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak wordt opgelost. U weet als geen ander wat er in uw straat of wijk gebeurt. Hebt u een vermoeden dat er iets niet klopt? Ziet, ruikt of hoort u vreemde, verontrustende zaken of zaken waarvan u denkt dat ze niet pluis zijn? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Meldt u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. We hebben uw ogen en oren nodig!