AMSTERDAM - Op dinsdagavond 25 oktober is er een aanrijding geweest tussen een fietser en een lijnbus op de kruising Prins Hendrik kade met de Kalkmarkt. De fietser is daarbij ernstig gewond geraakt en ligt vooralsnog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook zijn er meerdere passagiers die ten tijde van het ongeval in de bus zaten, gewond geraakt.

Omstreeks 18.10 uur krijgen agenten de melding van ongeval waarbij een man met ernstig letsel op het asfalt zou liggen. Ter plaatse treffen agenten het slachtoffer niet aanspreekbaar aan. Vrijwel direct verlenen de politiemedewerkers levensreddende handelingen waarna het slachtoffer door ambulancepersoneel is overgebracht naar het ziekenhuis.

Ten tijde van de aanrijding zaten meerdere passagiers in de lijnbus. Vier van hen zijn gewond geraakt waarvan drie ter plaatse door ambulancepersoneel zijn behandeld. Het vierde slachtoffer is een 65-jarige man. Hij heeft dusdanige verwondingen opgelopen dat hij naar het ziekenhuis is overgebracht. VerkeersOngevallen Analyse (VOA) en Osporing Team Verkeer (OTV) hebben de zaak in onderzoek.