AMSTERDAM - De gijzeling in de Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam is na uren ten einde gekomen. Rond 22.40 uur renden de gijzelnemer en gijzelaar uit de winkel. De gijzelnemer werd vervolgens hard aangereden door een politie-auto, en viel op de grond. Hij werd onder schot gehouden en met een robot onderzocht op explosieven. Die bleek hij niet bij zich te dragen. De gijzelaar is veilig, zo bevestigde de politie.


Dit gebeurde nadat een politierobot een zakje voor de winkel gelegd, dat door de gijzelnemer en gijzelaar werd opgehaald. Toen is de gegijzelde gaan rennen en ging de dader er achteraan. Daarop is de dader aangereden. Een medisch team heeft zich over hem ontfermd waarna hij is aangehouden. De gegijzelde bleek niets te mankeren.

De melding van de overval werd rond 17.40 uur gedaan. De politie kon in eerste instantie nog niet bevestigen of er inderdaad een overval plaatsvond en was ook nadien terughoudend in het commentaar.

Na afloop van de gijzeling gaf men een persconferentie welke te volgen was via het Instagram-account van de Politie Amsterdam.