AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van de ontploffing van een explosief op donderdagavond 28 oktober 2021 op de galerij van een woning aan het Amerbos. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is er wel sprake van forse schade aan de woning en vijf naastgelegen woningen. De recherche onderzoekt de achtergronden van de zaak en wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

De bewoners en omwonenden hoorden rond 23.30 uur een harde knal en belden de politie. Na de ontploffing zette de politie het gebied ruim af. Specialisten van Forensische Opsporing (FO) hebben sporenonderzoek verricht.

Getuigenoproep
De recherche stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via onderstaande gegevens. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek. Heeft u foto's en/of filmopnames gemaakt? Heeft u andere informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan vragen wij u deze te uploaden via het tipformulier.