AMSTERDAM - In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 oktober 2022 slaat een onbekende man op de Haarlemmerdijk een toerist uit het niets van zijn fiets. Terwijl de toerist daarna bewusteloos op de grond ligt, wordt hij ook nog eens door iemand anders van zijn persoonlijke bezittingen bestolen.


De toerist fietst die nacht met een vriend over de Haarlemmerdijk. Op dat moment leunt de onbekende man tegen de gevel van een supermarkt in de straat. Wanneer het slachtoffer ter hoogte van het zebrapad langs de betreffende supermarkt fietst, schiet de onbekende man plotseling naar voren en slaat het slachtoffer hard tegen het hoofd. Het slachtoffer valt hierdoor met zijn fiets op de grond en raakt buiten bewustzijn. Terwijl het slachtoffer bewusteloos op de grond ligt en zijn vriend hem probeert te helpen, wordt hij door een ander onbekend persoon bestolen van zijn portemonnee. Met de bankpas van het slachtoffer, die in de gestolen portemonnee zat, is later gepind in Amsterdam-West. Van deze transactie zijn helaas geen beelden beschikbaar.

Signalement verdachte
Er zijn wel beelden van de mishandeling. Het signalement van de verdachte:
- Man;
- Lang en slank postuur;
- Zwarte krullen;
- Donker getinte huidskleur;
- Droeg een gele jas met zwarte armstukken/mouwen, een grijze (jogging)broek, lichtkleurige capuchontrui en zwarte sneakers.

De man op de beelden wordt verdacht van de mishandeling. Wie verantwoordelijk is voor het stelen van de portemonnee van het slachtoffer, en het pinnen met zijn bankpas, is onbekend. Hier doet de recherche verder onderzoek naar.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.