AMSTERDAM - Donderdagavond 10 juni 2021 vindt bij metrostation Jan van Galenstraat een steekincident plaats. Hierbij raakt één slachtoffer gewond. Aanleiding voor het incident is een eerdere ruzie die de vrouw van het slachtoffer in de metro met drie jongens heeft gehad. Deze jongens staan op beeld en de politie ontvangt graag meer informatie over de drie verdachten en het incident. In opdracht van het Openbaar Ministerie zijn deze beelden eerst onherkenbaar getoond. De verdachten kregen twee weken de tijd zich bij de politie te melden. Dit hebben ze niet gedaan. Daarom worden de beelden van het drietal nu herkenbaar getoond.

Het slachtoffer wordt die avond rond 22.45 uur door zijn vrouw gebeld. Zij geeft aan dat ze op metrostation Jan van Galenstraat is en daar ruzie heeft gekregen met drie jongens. Omdat ze zich onveilig voelt, vraagt ze het slachtoffer om ook naar het metrostation te komen. Het slachtoffer besluit de jongens aan te spreken en verhaal te halen. Er ontstaat een woordenwisseling.

Uit het niets beginnen de drie jongens richting het slachtoffer te slaan. Ze proberen hem in zijn gezicht te slaan, maar dat mislukt: het slachtoffer weet de klappen te ontwijken. Omstanders schieten het slachtoffer te hulp. Dan pakt een van de verdachten een mes en begint ermee te zwaaien. De andere jongens rennen weg. De verdachte met het mes blijft ermee zwaaien en maakt prikbewegingen richting het slachtoffer. Het slachtoffer probeert afstand te houden van de verdachte, maar wordt op een gegeven moment toch door het mes geraakt. De verdachte rent daarna ook weg, maar niet voordat hij de uit zijn zak gevallen telefoon van het slachtoffer kapot gooit op de grond. Het slachtoffer en omstanders besluiten de achtervolging in te zetten. Wanneer ze in de buurt van de verdachte komen, bedreigt hij ze opnieuw met het mes en probeert te steken. Daarna rent de verdachte wederom weg. De drie verdachten worden nog even achterna gezeten, maar verdwijnen bij de Wim van Estlaan uit het zicht.

Beelden verdachten
Er zijn beelden van het conflict tussen de jongens en de vrouw van het slachtoffer op het metrostation. Helaas staan de strafbare feiten zelf niet op beeld. De politie doet de dringende oproep aan de verdachten en iedereen met informatie over de verdachten en/of het incident om zich te melden.

Informatie delen
Weet u meer over de verdachten op de beelden, bijvoorbeeld aan de hand van hun kleding of de samenstelling van de groep van drie? Of heeft u andere informatie over het conflict, de metrorit of het steekincident? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.