AMSTERDAM - Woensdagavond 22 juli 2020 werd op de kruising van de Vespuccistraat en de Balboastraat in Amsterdam-West een man neergeschoten. In het uitgebreide onderzoek naar dit schietincident heeft de recherche één verdachte al aangehouden, de vermoedelijke schutter wordt echter nog gezocht. In de hoop meer informatie over hem te ontvangen, deelt de politie nu camerabeelden.


Het slachtoffer – een 25-jarige Amsterdammer – bevindt zich die avond rond 20.00 uur op de betreffende kruising. Op een gegeven moment komt uit de richting van de Cabralstraat door de Vespuccistraat een man aan rennen en deze man schiet op het slachtoffer. De schutter raakt het slachtoffer in zijn been en slaat vervolgens op de vlucht.

Omstanders schieten het slachtoffer direct te hulp en bellen direct het alarmnummer. Het slachtoffer moet vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht. Verschillende politie-eenheden zoeken in de omgeving naar de dader, maar treffen helaas niemand meer aan.

Camerabeelden en aangehouden verdachte

Direct na het schietincident is (ter plaatse) een uitgebreid onderzoek gestart. In dit onderzoek kwamen beelden naar voren van de vermoedelijke schutter vlak na het schietincident als bijrijder op een scooter. De recherche heeft de bestuurder van deze scooter op zaterdag 25 juli aan kunnen houden. Het gaat om een 35-jarige man uit Amsterdam. Hij zit op dit moment nog vast.

Vermoedelijke schutter

De vermoedelijke schutter is nog op vrije voeten. De recherche ontvangt graag meer informatie over deze verdachte en deelt daarom de beelden van hem op de scooter. Het gaat om een man met het volgende signalement:

  • Man;
  • Donker getinte huidskleur;
  • Normaal postuur;
  • Zeer kort haar tot kaal;
  • Droeg een zwarte jas en spijkerbroek.

Toedracht

Voor de recherche staat op dit moment nog niet vast wat er zich precies heeft afgespeeld op de kruising en vooral: waarom dit gebeurde. Een van de scenario’s waar het team onderzoekt naar doet, is of een ruzie eerder die dag rond 17.00 uur op de Bartelomeus Diasstraat tussen een aantal personen iets met het incident te maken heeft. Ook over de eventuele aanleiding wil de recherche uiteraard meer weten.

Slachtoffer

Het slachtoffer moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld worden. Naar omstandigheden gaat het momenteel goed met hem.

Informatie delen

Denkt u de recherche verder te kunnen helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000