AMSTERDAM - Op zondag 6 juni is een afhaalrestaurant om 18.30 uur op de Roelof Hartstraat overvallen door een nog onbekende man. De politie deelt beelden van deze verdachte en van de overval, waarbij de medewerkers van het restaurant zich dapper verweren en de overvaller zonder buit de winkel uit jagen.

Overval

Drie medewerkers waren druk bezig met alle bestellingen van die avond, als precies om 18.30 een man met versnelde pas de zaak komt binnen gelopen. Bij de toonbank haalt hij een stroomstootwapen tevoorschijn. Hij zegt in het engels dat hij geld wil zien. De medewerkers laten dit niet zomaar gebeuren. Eén van hen heeft een stoel gepakt en houdt deze voor zich. Dan gooit hij de stoel over de toonbank in de richting van de verdachte, waarna de verdachte direct een paar stappen achteruit doet. Als de verdachte nog een keer een stoel naar zich toe gegooid krijgt, verlaat hij de takeaway en rent hij, zonder buit, weg.

Signalement

Op beelden is te zien dat deze man een slank postuur heeft en een blauw mondkapje, een zwarte hoodie, een blauwe joggingbroek en zwarte sneakers draagt.

Bij deze poging overval is niets buitgemaakt en gelukkig ook niemand gewond geraakt. Toch kan een taser ontzettend gevaarlijk zijn. Wij willen dan ook heel graag weten, wie deze verdachte is. Ken of herken jij deze persoon, of heb je misschien andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000