AMSTERDAM - Op woensdag 1 december 2021 heeft een verdachte rond 16.00 uur geprobeerd om een hotel te overvallen in de IJsselbuurt. De aanwezige medewerker is met een vuurwapen bedreigd en geslagen.


Op camerabeelden is te zien dat een man even voor 16.00 uur aanbelt bij het hotel. De aanwezige medewerker opent de voordeur, waarna direct duidelijk wordt dat de man verkeerde bedoelingen heeft. Onder bedreiging van een vuurwapen eist hij geld. De overvaller wordt vervolgens gewelddadig en slaat de medewerker ook met het vuurwapen op het hoofd. De medewerker bijt van zich af en weet de overvaller letterlijk het hotel uit te werken. Hierna druipt de overvaller zonder buit af.

De medewerker is meerdere keren geslagen door de overvaller en hij is nagekeken door ambulancepersoneel. De verwondingen vielen gelukkig mee, maar door het geweld van de overvaller in combinatie met het vuurwapen, was dit een erg heftige gebeurtenis.

Signalement verdachte
Er is sprake van één verdachte. Van hem is het volgende signalement bekend:
- Man met een licht getinte huidskleur;
- Tussen de 20 en 30 jaar oud;
- Ongeveer 1.80 meter lang;
- Donkere jas van The North Face;
- Donkere broek;
- Had een zilverkleurig vuurwapen bij zich;
- Droeg donkerkleurige handschoenen;
- Sprak Nederlands.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.