AMSTERDAM - Wie is de man die na een ruzie, eerder die dag op een festival, insteekt op een 24-jarige man voor het OLVG West? Het slachtoffer raakt ernstig gewond nadat hij in zijn hartstreek wordt geraakt.


De dag begint goed als een 24-jarige man samen met zijn vriend het festival Parels van de Stad (Riekerhaven) bezoekt. Aan het einde van de avond gaat het mis en volgt er een knokpartij op het terrein. Een aantal andere festivalgangers richten hun vizier op de vriend van het slachtoffer. Zodra het slachtoffer verhaal haalt bij de festivalganger, loopt dit uit op een gevecht.

Het slachtoffer raakt gewond aan zijn hand en rijdt, samen met zijn vriend, naar het OLVG West om zich te laten behandelen. Als hij even de wachtkamer uitloopt om een sigaret te roken, zien ze tot hun verbazing dezelfde man van de knokpartij eerder die avond. De man, die nu samen met een vrouw is, ziet het slachtoffer en rent op hem af. De vrouw lijkt de man nog tegen te houden, maar de man beukt op het slachtoffer in. Het slachtoffer heeft dan nog niet door dat de verdachte een mes heeft getrokken en meermaals op hem insteekt. Het slachtoffer raakt levensgevaarlijk gewond en wordt getroffen in onder anderen zijn hartstreek.

De politie hoopt dat mensen de verdachte man herkennen. Ook roept het opsporingsteam de aanwezige vrouw op om zich te melden. Heeft u meer informatie of herkent u de verdachte? Laat het de politie weten via 0800 6070 (Opsporingstiplijn) of anoniem via 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem. Vermeld daarbij het zaaksnummer: 2023204767