AMSTERDAM - De politie is op zoek naar een man die ervan verdacht wordt tenminste één betaling te hebben gedaan met een eerder weggenomen bankpas. Er zijn camerabeelden van deze betaling en een verdachte.


Half mei ontdekt het 84-jarige slachtoffer dat zijn bankpas weg is. Hij laat de pas meteen blokkeren en vraagt bij zijn bank een nieuwe bankpas en pincode aan. Na een week heeft hij nog geen nieuwe pas ontvangen en dus neemt het slachtoffer opnieuw contact op met zijn bank. De bank geeft aan wederom een nieuwe bankpas en pincode op te zullen sturen. Maar ook dit keer ontvangt het slachtoffer niets.

Begin juni wordt het slachtoffer door zijn bank gebeld dat er vermoedelijk misbruik is gemaakt van de laatst verzonden bankpas en pincode. Op 4 en 5 juni is namelijk op diverse locaties in Amsterdam gebruik gemaakt van de bankpas en het slachtoffer heeft dit niet gedaan.

Het laatste gebruik, een betaling bij een winkel in de P.C. Hooftstraat, staat op camerabeelden.

Onderzoek en verdachte
De recherche doet onderzoek naar deze zaak. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de nieuwe bankpas is weggenomen en hoe de dader/daders aan de pincode zijn gekomen. Wel zijn er dus beelden van iemand die met de bankpas betaalt.

Deze man wordt ervan verdacht betaald te hebben met de weggenomen bankpas, maar we weten niet of hij de bankpas ook zelf weggenomen heeft. Uiteraard onderzoekt de recherche dit.

Het signalement van de verdachte:
Man;
Donkere huidskleur;
Tussen de 1,95 en 2,05 meter lang;
Zwarte baard, kort aan de zijkanten.

Hij droeg:
Een zwarte pet met witte tekst aan de zijkanten en een ronde goudkleurige sticker boven de cap;
Zwarte sneakers met witte veters, witte zolen en wit vlak ter hoogte van de tenen;
Een zwarte spijkerbroek;
Een zwarte jas met capuchon;
Een zwarte heuptas.

Informatie delen
Kent of herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.