AMSTERDAM - Op zaterdag 29 en zondag 30 mei hebben twee onbekende mannen geld opgenomen/gepind met een frauduleus verkregen bankpas. De politie wil graag weten wie deze mannen zijn.


Het slachtoffer checkt maandagavond 31 mei haar bankrekening en ziet dan dat in de dagen daarvoor – tussen dinsdag 25 mei en die maandag – vreemde transacties hebben plaatsgevonden. Er is op verschillende locaties geld opgenomen en betaald met een voor haar onbekende bankpas die blijkbaar wel gekoppeld is aan haar rekening. In totaal is er voor bijna 16.000 euro van de rekening afgeschreven.

Van twee van die transacties zijn duidelijke camerabeelden. Op zaterdag 29 mei neemt een onbekende man met de pas geld op bij een geldautomaat aan het Lambertus Zijlplein. De volgende dag, zondag 30 mei, gebruikt een andere man de pas om af te rekenen bij een winkel in de Utrechtsestraat.

Hoe deze mannen aan de betreffende bankpas en de bijbehorende gegevens zijn gekomen, is onbekend en wordt door de recherche onderzocht. Mogelijk heeft het te maken met nieuwe bankpassen die het slachtoffer op dinsdag 25 mei voor de rekening had aangevraagd.

Signalementen verdachten
Bij twee van de transacties is een verdachte op beeld vastgelegd. Het signalement van verdachte 1 (neemt geld op bij het geldautomaat aan het Lambertus Zijlplein):
- Man;
- Getinte huidskleur;
- Normaal postuur;
- Donker ringbaardje;
- Donkere wenkbrauwen;
- Droeg een zonnebril, een petje met logo van Under Armour, grijze hoodie met capuchon met het logo van Under Armour, zwarte broek met aan de zijkant brede witte streep met het logo van Under Armoer en zware sneakers.

Het signalement van verdachte 2 (betaalt bij een winkel aan de Utrechtsestraat):
- Man;
- Licht getinte huidskleur;
- Normaal postuur;
- Opgeschoren, donker haar;
- Droeg een wit mondkapje, grijze hoodie met capuchon, grijze trainingsbroek met wit logo en zwarte schoenen.

Informatie delen
Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.