AMSTERDAM - In de avond van zaterdag 10 april 2021 overvallen twee nog onbekende personen een fastfoodrestaurant op de Admiraal Helfichstraat in Amsterdam-West. De politie deelt beelden van dit incident, in de hoop dat er mensen zijn die de twee verdachten kennen of herkennen.


Op het moment dat de twee verdachten de zaak binnen komen lopen, wordt een al aanwezige mannelijke klant nog geholpen door de medewerker. Het duo wacht op hun beurt. Ze lopen wat heen en weer, met hun capuchons nog op, en met hun handen in de zakken. Pas als de klant klaar is met zijn bestelling, en ze door de medewerkster als eerst wachtenden naar voren worden geroepen, stapt de eerste verdachte naar voren. Hij trekt vrijwel direct een mes uit zijn broeksband en richt dat op de medewerkers bij de kassa. De medewerkster doet, zichtbaar geschrokken, een stap achteruit. Dan wordt ook één van de andere medewerkers, die zich ook achter de hoge balie bevindt, bedreigd. De verdachte wil dat ze de deur tussen de lobby en werkruimte openen, maar dat gebeurt niet.

Klant wordt slachtoffer
Dan loopt de eerste verdachte naar de klant, die op dat moment nog in de winkel staat. Hij moet onder bedreiging van het mes zijn portemonnee afgeven. Daarna verlaat het duo een voor een het restaurant. Op de beelden is te zien hoe het duo het fastfoodrestaurant uitrent en vrijwel direct linksaf slaat, langs het gebouw van de gemeente Amsterdam, in de richting van de A10.

Contact
Het is erg vervelend voor de klant dat hij onder zulke heftige omstandigheden is beroofd van zijn portemonnee. Er is echter tot op heden geen contact geweest met het slachtoffer. Het is daarmee onbekend of de gestolen passen uit zijn portemonnee gebruikt zijn. Daar spreken we hem nog graag over.

Signalementen
Beide verdachten zijn mogelijk te herkennen aan de hand van het volgende signalement:

Verdachte 1:

- Man
- Ongeveer 185 centimeter lang
- Droeg een donkere, gewatteerde jas met capuchon
- Donker blauwe broek, met aan de zijkant witte strepen
- Witte sportieve schoenen
- Mes in rechterhand, grootte: ongeveer 30 centimeter
- Lichtkleurig mondkapje
- Donkere handschoenen

Verdachte 2:
- Man
- Ongeveer 165 centimeter lang
- Droeg een donkere jas met op de linkerborst North Face logo en een capuchon
- Donkerkleurige en gezicht bedekkende sjaal
- Donkere broek met lichtkleurig logo
- Schoenen met witte zool, grijs/witte vlakken en daaronder witte sokken

Wie kent of herkent de twee verdachten van de overval op een fastfoodrestaurant in Amsterdam-West? Of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000