AMSTERDAM - Op 17 maart 2020 wordt ingebroken bij een bedrijf aan de Valschermkade in Amsterdam. Bij inbraak worden onder andere bankpassen gestolen. Met één van die passen wordt op 18 maart 2020 geld opgenomen bij een geldautomaat aan de Naarderstraat in Huizen. Deze transactie en een verdachte staan op beeld.


Op 17 maart 2020 wordt vermoedelijk rond 22.10 uur ingebroken bij het bedrijf aan de Valschermkade in Amsterdam. Daarbij worden meerdere betaalpassen, bankreaders en een portemonnee weggenomen.

In de daaropvolgende nacht van 18 maart worden vanaf 01.00 uur verschillende banktransacties gedaan naar de hoofdrekening van het bedrijf, waarna tenslotte verschillende overboekingen van ruim 10 duizend euro worden gedaan naar twee externe rekeningen.

Daarnaast wordt er bij een geldautomaat aan de Naarderstraat in Huizen met meerdere geldopnames in totaal enkele duizenden euro’s opgenomen. Van de verdachte die het geld opneemt bij de geldautomaat in Huizen zijn beelden. Hij wordt vooralsnog alleen verdacht van het opnemen van geld met een gestolen bankpas.

Signalement verdachte
Het signalement van de verdachte:
Man,
Lichte huidskleur,
Circa 30 jaar oud,
Normaal postuur,
Rond gezicht,
Geen gezichtsbeharing / gladgeschoren,
Volle lippen

Hij droeg een:
Donkerkleurige jas,
Zwarte broek,
Donkere schoenen,
Zwarte shawl met bruine accenten,
Zwarte pet met drakenprint op de voorzijde,
Opvallend randloos brilmontuur met oranjegetinte glazen.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.