AMSTERDAM - In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 juni is op het Cornelis Schuytplein een vrouw met een verstandelijke beperking mishandeld door meerdere jongens. De politie ontvangt graag meer informatie over dit incident.


Het slachtoffer, een vrouw van in de veertig, slaapt die nacht bij een familielid in Amsterdam-Zuid. Normaal verblijft ze bij een zorginstelling, maar ze is dan vanwege een afspraak bij het familielid.

Bij de instelling ontvangt het slachtoffer op gezette tijden een sigaret, bij het familielid niet. Het slachtoffer gaat daarom rond 02.00 uur ’s nachts op straat op zoek naar een sigaret. In de Johannes Verhulststraat hoort zij een groepje jongens en vraagt ze om een sigaret. Dan ontstaat er rond 02.30 uur op het pleintje op de Cornelis Schuytstraat (Cornelis Schuytplein) een gevecht tussen het slachtoffer en de jongens. Hierbij wordt het slachtoffer ernstig mishandeld. Ze gaat vervolgens weer terug naar het huis van het familielid en kruipt daar in bed.

De volgende dag blijkt het slachtoffer behoorlijk letsel in haar gezicht te hebben. Ze vertelt wat er gebeurd is en vervolgens wordt de politie ingeschakeld.

Incident en verdachten
Het slachtoffer kan zich niet precies meer herinneren wat er die nacht gebeurd is. Ze heeft het groepje jongens om een sigaret gevraagd en toen ontstond er op een gegeven moment een gevecht. Door hoeveel jongens het slachtoffer mishandeld is, staat niet 100% zeker vast. Er zijn camerabeelden van het incident. Op die beelden zijn de schimmen en contouren te zien van drie personen: twee verdachten en het slachtoffer.

Vragen
De beelden van het incident zijn niet echt duidelijk en de recherche is vooral op zoek naar mogelijke getuigen of mensen die andere informatie hebben over de zaak:
Wie heeft iets gezien/gehoord van de mishandeling?
Wie heeft een groepje jongens gezien in de omgeving van het Cornelis Schuytplein voorafgaand of na het incident?
Wie weet meer over wat er gebeurd is op het pleintje?
Wie heeft mogelijk beelden (gezien) van het incident?
Wie weet meer over mogelijke verdachten?
Wie weet meer over deze zaak in het algemeen?

Informatie delen
Heeft u informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.