AMSTERDAM - Je ligt lekker te slapen tot je ineens wakker schrikt van twee inbrekers. Het overkwam de bewoner van een woonboot aan de Singel. Via camerabeelden op de boot zijn de verdachten goed in beeld. Herkent u één of meerdere van deze verdachten?

Op camerabeelden is te zien hoe drie mannen meerdere pogingen doen om een woonboot binnen te dringen. Twee van hen proberen een deur open te krijgen, de derde persoon staat op de uitkijk. Ze lopen meerdere keren op en van de boot af, maar krijgen de deur niet open. Uiteindelijk weten twee mannen via een dakluik de woonboot binnen te komen. Omstreeks 02:40 uur wordt de bewoner van de woonboot wakker van stemmen, waarna ze twee personen in haar woonboot ziet staan. De bewoner schrikt hiervan en verstopt zich op het dek van de boot. De inbrekers proberen hierna via hetzelfde dakluik weer weg te komen. Dat verloopt niet zo makkelijk en kost ogenschijnlijk behoorlijk wat moeite. Als ze eenmaal uit het luik zijn gekropen, rennen de twee mannen van de boot. De derde verdachte, die op de uitkijk stond, is dan al weggelopen.

Op camerabeelden van de deurbel zijn de verdachten duidelijk in beeld. De politie wil graag weten wie zij zijn. Herkent u één of meerdere van deze mannen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.