DIEMEN - De politie is op zoek naar drie mannen die ervan worden verdachte donderdag 6 februari 2020 te hebben ingebroken bij een bedrijf op de Stammerdijk in Diemen. Er zijn camerabeelden van de verdachten.


Op de camerabeelden is te zien dat drie onbekende mannen naar het bedrijfspand lopen en het pand observeren. De drie lopen naar de toegangsdeur en twee verdachten breken met een koevoet de toegangsdeur open, terwijl de verdachte met een hoofdlamp toekijkt. Wanneer de deur iets meegeeft, helpt de derde man de andere mannen en met z’n drieën trekken ze aan de toegangsdeur tot dat deze openvliegt. Twee van de mannen hebben grote tassen met zwarte strepen bij zich. Beelden van binnen laten zien dat ze van de ene naar de andere ruimte gaan. De mannen doorzoeken meerdere ruimtes. Ze lijken de camera’s niet op te merken, want af en toe kijken ze in de camera en dan zijn hun gezichten duidelijk te zien. Uiteindelijk verlaten ze met lege tassen het pand. Buitengekomen lopen ze links om de hoek weg over de Stammerdijk in de richting van het bedrijventerrein Sniep.

De drie mannen hebben het volgende signalement:

Verdachte 1
- Licht getinte man;
- Stevig postuur
- Langer dan verdachte 2;
- Donkere parka met capuchon en logo;
- Donkere broek;
- Grijze handschoenen;
- Zwarte schoenen.

Verdachte 2
- Licht getinte man;
- Korter dan verdachte 1;
- Donkere broek met logo;
- Zwarte schoenen;
- Lichte muts;
- Donkere jas.

Verdachte 3
- Man;
- Korter dan verdachte 1;
- Donker jack;
- Capuchon van een sweater op zijn rug;
- Donkere broek;
- Donkere schoenen;
- Hoofdlamp.

Herkent u de verdachten? Heeft u in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 februari rond 03.20 uur in de omgeving van het bedrijf iets gezien? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.