AMSTERDAM - Zaterdagavond 13 november 2021 nemen twee nog onbekende mannen grote geldbedragen op met een gestolen bankpas. Die pas is eigendom van een hoogbejaarde mevrouw en zij wordt slachtoffer van gemene oplichters.


De hoogbejaarde dame uit Amsterdam-Oost wordt op zaterdagavond 13 november 2021 even na 18.00 uur gebeld op haar huistelefoon. Een man die zich voordoet als medewerker van de ING, vertelt dat de vrouw een nieuwe bankpas nodig heeft omdat er mogelijk sprake is van oplichting. De zogenaamde medewerker toont zich zeer dienstbaar en legt de vrouw uit dat haar bankpas bij haar zal worden opgehaald. Als de vrouw aangeeft dat zij dit zelf met haar zoon zal regelen, geeft de medewerker aan dat de bank al contact heeft gehad met haar zoon. Zeer gewiekst, want hierdoor denkt de vrouw dat het in orde is. Niet veel later verschijnt er iemand aan de deur die de bankpas ophaalt. Deze persoon knipt de bankpas door, maar vermoedelijk heeft er dan al een wisseltruc plaatsgevonden. Kort daarna wordt er door twee personen geld opgenomen met de bankpas en worden er meerdere betalingen mee verricht. Binnen een paar uur verdwijnt er 2000 euro van de rekening van de vrouw.

Signalement verdachten
Er is in ieder geval sprake van twee verdachten die zijn vastgelegd door camera’s op het moment dat zij geld opnemen en/of betalingen hebben verricht met de bankpas. Het is niet duidelijk of zij de vrouw eerder hebben gebeld en bij haar aan de deur zijn geweest.

Verdachte 1
- Licht getinte huidskleur;
- Zwarte jas;
- Spijkerbroek met scheuren;
- Donkere schoenen;
- Petje en een lichte capuchon;
- Mondkapje.

Verdachte 2
- Donker haar;
- Vlassig snorretje;
- Lichte tot licht getinte huidskleur;
- Zwarte jas van Nike;
- Spijkerbroek met scheuren;
- Donkere schoenen.

Informatie delen
Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.