AMSTERDAM - Zondag 21 juni wordt kort na middernacht op de Paul van Vlissingenstraat in Amsterdam-Oost een 24-jarige man uit Frankrijk op gewelddadige wijze van zijn luxe persoonlijke bezittingen beroofd. Twee verdachten staan duidelijk op beeld.


Het slachtoffer verblijft in een hotel aan de straat en gaat rond middernacht naar buiten om een sigaretje te roken. Terwijl hij daar staat te roken, komen er twee onbekende mannen het hotel uit en zij gaan bij hem staan. Er ontstaat een vriendelijk gesprek tussen het slachtoffer en de mannen. Op een gegeven moment vraagt het tweetal of het slachtoffer even mee wil lopen om een vriend van hen te helpen. Het slachtoffer doet dit, maar krijgt al snel het gevoel dat er iets niet in de haak is. Hij wil daarom terug naar het hotel lopen. Eén van de twee mannen houdt hem echter direct tegen en de andere man trekt vervolgens aan de Louis Vuitton-tas van het slachtoffer. Het slachtoffer probeert zich te verweren, maar krijgt rake klappen. Hij wordt zo stevig beet gepakt dat hij geen kant op kan. Nadat de twee mannen het Rolex-horloge van het slachtoffer en zijn tas met inhoud hebben weten te bemachtigen, gaan ze er samen te voet vandoor. Het slachtoffer blijft geschrokken en gewond achter en gaat zo snel mogelijk hulp halen bij het hotel.

Het slachtoffer is dus bestolen van zijn horloge en tas. In die tas zat een flink bedrag aan cash geld en de bankpas van het slachtoffer. Ook hebben de mannen geprobeerd de kostbare bril van het slachtoffer van zijn hoofd te trekken, alleen dit is niet gelukt. De bril van het slachtoffer is hierbij wel zwaar beschadigd.

Signalement verdachten
De twee mannen zijn voordat ze het slachtoffer aanspraken in het hotel geweest. Camerabeelden hebben vastgelegd dat de twee rond 00.20 uur in een taxi bij het hotel aankomen. Beide mannen gaan het hotel in en lopen vervolgens rond 00.25 uur weer naar buiten. Dan spreken ze het slachtoffer aan en op de beelden is te zien hoe de drie zo’n vijf minuten later samen weglopen. Hierop vindt verderop in de straat de gewelddadige straatroof plaats. Het signalement van de verdachten:

Verdachte 1
- Man;
- Donker getinte huidskleur;
- Ongeveer 27-30 jaar oud;
- Gespierd postuur;
- Ingevlochten vlechten over zijn hoofd;
- Blauw, paars trainingspak met capuchon;
- Gouden oorbellen met een Mercedes teken;
- Rode slippers, met witte sokken.

Verdachte 2
- Man;
- Donker getinte huidskleur;
- Leeftijd ongeveer 26-27 jaar oud;
- Normaal postuur;
- Ongeveer 1,86 meter lang;
- Kort gemillimeterd zwart haar;
- Donkerblauw trainingspak van het merk Adidas;
- Zwarte slippers, met zwarte sokken.

De verdachten spraken Nederlands tegen het slachtoffer, hij verstaat die taal naar eigen zeggen een beetje. Ook spraken ze een andere taal die het slachtoffer niet herkende.

Informatie delen
Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.