AMSTERDAM - Dinsdagochtend 29 juni hebben drie nog onbekende mannen een overval gepleegd op een parfumerie aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. In de hoop meer informatie over het drietal te krijgen, deelt de politie beelden van het incident.


Er zijn die ochtend twee medewerkers in de parfumerie aan het werk. Eén van hen bevindt zich in de winkel zelf, de ander is in het kantoor bezig. Rond 09.50 uur komen de drie mannen binnen. Ze dragen allemaal gezichtsbedekking en/of mondkapjes. Twee mannen lopen direct naar de schappen waar parfum staat en één begint te graaien. De medewerkster voelt gelijk dat dit niet goed zit en ziet dan dat de derde man met een vleesmes op haar af komt. Ze rent snel het kantoor in waar haar collega ook zit en weet – net voordat de man bij haar is – de deur dicht te doen. Vrij snel daarna verlaten de mannen de winkel. In hun vlucht het Buikslotermeerplein op verliezen de mannen hun buit en ze gaan er dus met lege handen vandoor. Daarna kunnen de medewerkers alarm slaan.

Onderzoek en beelden
Direct na de overval is de recherche een onderzoek begonnen, maar dit heeft nog niet tot aanhoudingen geleid. De recherche is dringend op zoek naar meer informatie over eventuele betrokkenen en daarom worden nu beelden van het incident naar buiten gebracht. De verdachten op de beelden betreffen vermoedelijk jonge jongens, twee van hen hebben een donkere huidskleur.

Informatie delen
Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.