AMSTERDAM - Maandagavond 6 september 2021 vindt in een flat aan Hekla in Amsterdam-West een gewapende beroving plaats. Onder bedreiging van een vuurwapen dwingen twee nog onbekende mannen het slachtoffer zijn persoonlijke bezittingen af te staan, onder andere zijn autosleutel. De mannen stelen vervolgens ook zijn auto. De beroving en twee verdachten staan op beeld.


Het slachtoffer komt die maandag rond 23.15 uur bij de flat aan. Wanneer hij naar binnen wil lopen, hoort hij dat iemand iets tegen hem zegt. Hij draait zich vervolgens om en ziet twee mannen op hem af komen lopen. Er gezegd dat het slachtoffer ‘mee moet werken’ en één van de mannen richt een vuurwapen op hem. De mannen nemen het slachtoffer mee de flat in. Onder bedreiging van het vuurwapen moet hij vervolgens zijn persoonlijke bezittingen afstaan. Het slachtoffer geeft zijn portemonnee, telefoon en autosleutels af en daarna verlaten de mannen de flat snel.

Buiten op de parkeerplaats staat de auto van het slachtoffer. Dit betreft een blauwkleurige Mercedes coupe met het kenteken XJ 163 X. De twee mannen lopen direct naar dit voertuig toe, stappen in en rijden er mee weg.

Signalement verdachten
De beroving en twee verdachten zijn vastgelegd op camerabeelden. Hun signalementen:

Verdachte 1
- Man;
- Zwarte jas met capuchon;
- Zwarte schoudertas;
- Zwarte handschoen aan linkerhand;
- Zwarte trainingsbroek;
- Zwarte schoenen.

Verdachte 2
- Man;
- Zwarte sweater met capuchon;
- Zwarte trainingsbroek;
- Zwarte schoenen.

Informatie delen
Herkent u de mannen op de beelden? Weet u meer over het gestolen voertuig? Of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.