AMSTERDAM - Op vrijdag 11 september 2020 worden bij een geldautomaat aan de Bos en Lommerweg grote geldbedragen opgenomen met de gestolen bankpassen van een 85-jarige slachtoffer. De politie geeft beelden vrij van de verdachte van deze geldopnames.


Op donderdagmiddag 10 september bezoekt de vrouw een brasserie aan de Lijnbaansgracht. In deze horecagelegenheid heeft zij haar kleine portemonnee voor het laatst gebruikt. In die portemonnee zaten twee bankpassen: een ING-bankpas en een ABN AMRO-bankpas. De portemonnee is later naar alle waarschijnlijk gestolen. Wanneer de portemonnee van het slachtoffer is gestolen staat niet vast, maar dit is mogelijk donderdag rond 17.00 uur geweest.

Op 10 september is er om kwart voor zes voor het eerst geld opgenomen bij een geldautomaat met de gestolen ABN AMRO-bankpas en enkele minuten later ook met de gestolen ING-bankpas. Van deze transacties zijn helaas geen camerabeelden beschikbaar.

Er zijn wel camerabeelden beschikbaar van twee geldopnames bij de geldautomaat aan de Bos en Lommerweg van een dag later. Daar wordt in totaal 1500 euro opgenomen. De verdachte op de camerabeelden wordt vooralsnog alleen verdacht van het doen van geldopnames met de gestolen bankpassen aan de Bos en Lommerweg.

Signalement
Op basis van camerabeelden is van de verdachte het volgende signalement opgesteld:
- man
- lichte tot licht getinte huidskleur
- circa 40 tot 55 jaar oud
- circa 1.80 á 1.90 meter lang
- normaal postuur
- kaal of kort gemillimeterd haar

Hij droeg tijdens het geld opnemen met een gestolen bankpas:
- een donkere jas
- een blauwe spijkerbroek
- donkere schoenen

Informatie delen
Herkent u de verdachte op de beelden of denkt u de recherche verder te kunnen helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.