AMSTERDAM - Op zaterdagochtend 10 september 2022 vond bij een café aan het Kleine Gartmanplantsoen een zware explosie plaats. De politie is dringend op zoek naar een verdachte op een rode scooter en deelt daarom beelden van het incident.


Rond 08.45 uur die ochtend stapte de man in de Lange Leidsedwarsstraat van zijn rode scooter en liep naar het café. Daar stond een pakketbezorger op het punt iets af te leveren. Samen met een medewerker van een ander café had de bezorger al snel door dat hij beter op afstand kon blijven. Op klaarlichte dag vlakbij andere mensen bracht de man namelijk een explosief tot ontploffing. De bezorger liep hierbij door de harde klap oorsuizen op.

Informatie delen
Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.