AMSTERDAM - Dinsdagmiddag 15 december is een 85-jarige man uit Amsterdam Zuid het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Hierbij is zijn bankpas gestolen. Met die gestolen bankpas is vervolgens op dezelfde dag gepind in Amstelveen en Rotterdam. De politie toont beelden van deze drie pinnende verdachten, in de hoop dat iemand ze kent of herkent.


Babbeltruc

Die dinsdagmiddag rond 15.45 uur wordt bij het slachtoffer thuis aangebeld door een jonge vrouw. De vrouw zegt dat ze pakketbezorger is en een brief komt afgeven. Het slachtoffer moet daar alleen wel eerst een klein bedrag voor betalen. Dit kan alleen met een bankpas. Vervolgens worden op slinkse wijze de bankpas en pincode ongemerkt van het slachtoffer gestolen. Het slachtoffer denkt zijn eigen bankpas terug te krijgen, maar die is stiekem verwisseld voor een andere pas.

Pinnen
Met de gestolen bankpas wordt kort na de babbeltruc tussen 16.14 en 19.14 uur door drie nog onbekende personen in Amstelveen en in Rotterdam afzonderlijk van elkaar geld opgenomen. De eerste geldopname in Amstelveen wordt door een vrouw gedaan. Het is niet duidelijk of dit ook de vrouw is die bij het slachtoffer voor de deur stond. Vooralsnog worden de drie personen op de beelden verdacht van het opnemen van geld met een gestolen pinpas.

Signalementen
Het signalement van de vrouw die om 16.14 uur in Amstelveen geld opneemt met de gestolen bankpas:
- Vrouw;
- Donkere wenkbrauwen
- Lichte tot licht getinte huidskleur;
- Slank tot normaal postuur;
- Witte sneakers;
- Blauwe spijkerbroek, model skinny;
- Zwarte jas;
- Zwarte sjaal over de haren;
- Wit, lichtblauw mondkapje.

Om 19:08 uur geld neemt een man geld op bij het geldautomaat aan de Crooswijkseweg te Rotterdam.
Zijn signalement:
- Man;
- Normaal postuur;
- Witte sneakers;
- Blauwe trainingsbroek van Nike;
- Zwarte, gewatteerde jas, vermoedelijk van het merk Moncler, met een witte opdruk ter hoogte van borst;
- Zwarte pet;
- Wit, lichtblauw mondkapje.

Een andere mannelijke verdachte neemt om 19:14 uur geld op bij geldautomaat aan de Crooswijkseweg te Rotterdam.
Zijn signalement:
- Man;
- Zwarte pet van het merk Nike, met een witte opdruk;
- Lichtblauw mondkapje;
- Olijfgroen joggingspak van het merk Clan de Banlieue;
- Slippers;
- Witte sokken.

Vragen
Wie kent of herkent de drie pinnende verdachten op de beelden, die met de gestolen bankpas geld opnemen? Of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000