AMSTERDAM - Zondagavond 14 februari heeft rond 19.55 uur een schietincident plaatsgevonden op het Van Limburg Stirumplein in Amsterdam-West. Hierbij kwam de 29-jarige Roudile Paquay om het leven. Een andere 35-jarige man raakte gewond. Het onderzoeksteam houdt er sterk rekening mee dat beide mannen onschuldige slachtoffers zijn. De recherche is volop bezig met het onderzoek.


Beschieting
De 29-jarige Paquay werd bij het schietincident in zijn borst geschoten. Hij overleed die zondag ter plekke aan zijn verwondingen. Kort daarvoor is hij rond 19.30 uur opgehaald door een vriend, die zijn hulp nodig had. Samen haalden ze nog een vriend op en reden ze in een Mercedes naar het Van Limburg Stirumplein in de Staatsliedenbuurt. Kort nadat de auto op het plein stopte, werd het slachtoffer vrijwel meteen neergeschoten. Eén van de vrienden werd in zijn been geraakt, de andere moest rennen voor zijn leven. Hij bleef ongedeerd.

Aanhoudingen
In deze zaak zijn een vrouw van 20 en een man van 29 jaar uit Amstelveen aangehouden. Zij zitten nog vast en worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Roudile.

Bewakingsbeelden
Op bewakingsbeelden zijn kort voor het schieten twee mannen te zien. Nadat er is geschoten, komen ze opnieuw in beeld, rennend uit de richting van het plein. Een derde man voegt zich bij hen. Het onderzoeksteam vermoedt dat de man met de opvallende, grijs zwarte jas de schutter is geweest.

Vluchtauto’s
Een paar minuten na het schieten reden twee auto’s, mogelijk een Volkswagen en een Peugeot, weg uit de richting van het Van Limburg Stirumplein. De recherche vermoedt dat de inzittenden betrokken zijn geweest bij incident. Wie heeft meer informatie over de vermoedelijke vluchtauto’s en de inzittenden?

Zwarte bestelbus
De politie komt graag in contact met de bestuurder van een zwarte bestelbus die rond het moment van de schietpartij door de Staatsliedenbuurt reed. Mogelijk is deze persoon een belangrijke getuige.

De recherche komt graag in contact met mogelijke getuigen van het incident. Ook vragen wij mensen met andere (achtergrond)informatie - bijvoorbeeld over andere betrokkenen en/of een mogelijke aanleiding – contact met ons op te nemen. Heeft u informatie in deze heftige zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.