AMSTERDAM - Zaterdagavond 19 februari 2022 vindt op de Fizeaustraat in Amterdam-Oost een schietincident plaats. Even na 20.30 uur worden twee mannen daar beschoten en één van hen, de 41-jarige Rodney Mijnals, komt hierbij om het leven. Ondanks uitgebreid onderzoek van een Team Grootschalige Opsporing staat helaas nog niet vast wie de slachtoffers heeft/hebben neergeschoten en waarom. In de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 24 mei wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze zaak en via een zogenaamde SMS-bom mensen opgeroepen naar de uitzending te kijken.


De politie deelt in Opsporing Verzocht onder andere een reconstructie van het schietincident en stelt het publiek belangrijke vragen. Wie weet meer over mogelijke verdachten en/of een specifiek voertuig? Wie heeft informatie over de toedracht? En wie is getuige geweest van het incident of is in het bezit van relevante camerabeelden, maar heeft hier nog geen contact met de recherche over gehad?

SMS-bom
In aanloop naar de uitzending is er een SMS-bom verstuurd, één SMS naar een groot aantal telefoonnummers. In de SMS roept de politie mensen op om naar de uitzending van Opsporing Verzocht te kijken dinsdag 24 mei.

Heeft u een SMS gekregen? Het bericht is verstuurd naar vele duizenden telefoonnummers die vielen onder de dekking van een telefoonmast in de omgeving van de Fizeaustraat. Dit houdt in dat de telefoonnummers die in een denkbeeldige grote cirkel rond het plein vielen een SMS hebben ontvangen. Het kan echter ook zo zijn dat uw telefoonnummer op andere wijze een koppeling heeft met het gebied, een persoon die zich in dat gebied heeft bevonden of het onderzoek. Daarnaast is het bericht ook verstuurd naar telefoonnummers die vielen onder de dekking van telefoonmasten op andere locaties die binnen het onderzoek van de recherche van belang bleken te zijn. Ten slotte is het nog mogelijk dat uw telefoonnummer door een technische onvolkomenheid een SMS heeft gekregen.

Informatie delen
De uitzending van Opsporing Verzocht begint om 20.30 uur op NPO1. Kunt u het onderzoeksteam nu al mogelijk verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000