AMSTERDAM - Twee verschillende bedrijven zijn in maart en juni van 2022 slachtoffer geworden van dezelfde insluiper. Op onbewaakte momenten zag hij zijn kans schoon en wist zo waardevolle spullen uit de bedrijven weg te nemen.

Donderdagmiddag 17 maart 2022 is een bedrijf op de Nieuwe Looiersstraat het doelwit van de man. Stilletjes komt hij het bedrijf binnen en kijkt even rond. Als de man doorheeft dat er niemand anders in de ruimte aanwezig is, pakt hij snel een laptop en gaat er vandoor. De medewerkers van het bedrijf bevinden zich op dat moment even in andere ruimten en dat is dus genoeg tijd voor de man om toe te slaan.

Op vrijdagmiddag 3 juni 2022 brengt dezelfde man een bezoekje aan een fitnessclub op de Amsteldijk. Al zoekend loopt de insluiper door een lege ruimte in fitnessclub tot hij iets van waarde vindt. Als hij wil vertrekken met de buit, een duur horloge, krijgt hij eerst de deur niet open en legt hij het horloge dan even terug. Na enige tijd probeert hij het nogmaals en lukt het hem alsnog om te vertrekken met de buit.

Signalement verdachte
In beide gevallen lijkt het erop dat de man de bedrijven alleen binnen is gegaan op zoek naar waardevolle spullen om te stelen. Gelukkig zijn beide bedrijven voorzien van camera’s en is de verdachte goed op beeld vastgelegd. Zijn signalement:
- Man;
- Licht getinte huidskleur;
- Normaal postuur;
- Rond de 50 jaar oud;
- Kalend.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.