AMSTERDAM - De politie is op zoek naar een nog onbekende man die donderdagmiddag 18 maart 2021 eerst een zonnebril heeft gestolen bij een opticien aan het Rokin en daarna en medewerker die hem wilde aanhouden mishandelde.


De man neemt die middag rond 15.00 uur een zonnebril weg bij de opticien. Als een medewerker ziet dat de man zonder de bril te betalen de winkel verlaat, gaat hij achter hem aan. Buiten de winkel spreekt de medewerker de man vervolgens aan. De man staat dan op het trottoir bij een fiets en is bezig om het kettingslot los te maken. De medewerker deelt hem mee dat hij weet dat de man een bril heeft gestolen. De medewerker zegt dat hij deze bril terug wil hebben. Als de medewerker wil voelen aan de rechterjaszak, geeft de man de bril terug. Dan zegt de medewerker tegen de man dat hij is aangehouden. Op dat moment haalt de man direct uit met een kettingslot en raak de medewerker hiermee in het gezicht. De medewerker voelt meteen een heftige pijn op de rand van zijn gezicht. In een reflex duwt hij de man weg. De verdachte komt ten val, maar krabbelt direct weer overeind. Er ontstaat een gevecht tussen de man en de medewerker. Op een gegeven moment ziet de man de kans om op de fiets te springen en er vandoor te gaan. De medewerker kan de man nog achterna rennen over het Rokin in de richting van het Muntplein. Daarna raakt hij hem kwijt.

Signalement verdachte
Er zijn duidelijke beelden van de verdachte in de opticien.
Zijn signalement:
- Man;
- Fors, stevig en lang postuur;
- Lichte tot licht getinte huidskleur;
- Kaal;
- Tussen de 30 tot 50 jaar oud.

Hij droeg:
- Een blauwe sportbroek van Nike, met het Nike-logo op rechter bovenbeen en reflecterende streep op linker bovenbeen;
- Opvallende kleurrijke schoenen met witte veters;
- Donkere jas met grijze hoodie eronder;
- Geel mondkapje.

Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.