AMSTERDAM - Op de vroege ochtend van zondag 27 juni 2021 heeft een nog onbekende man ingebroken bij een appartement aan de Vondelstraat en vervolgens verschillende goederen gestolen. De politie deelt camerabeelden van een verdachte in de hoop zijn identiteit te achterhalen.


Het appartement bevindt zich in een groter pand. In het pand zijn meerdere appartementen gelegen en deze zijn te bereiken via een centrale toegangsdeur en hal op de begane grond. Wanneer een van de bewoonsters van een appartement in de nacht van zaterdag op zondag ligt te slapen, wordt zij wakker door gestommel in de woning. De bewoonster stapt uit bed en in de woonkamer ziet ze dat de voordeur van het appartement openstaat. Gelijk valt haar op dat er meerdere spullen zijn verdwenen.

Op camerabeelden van het appartement is te zien dat om 05.50 uur een onbekende man het pand binnenkomt en rond 06.10 uur weer weg gaat met persoonlijke eigendommen van de bewoonster.

Deze man wordt er dus van verdacht te hebben ingebroken in het appartement en de goederen te hebben gestolen. Hoe deze man precies binnen wist te komen, is nog niet bekend en wordt verder onderzocht. Aangezien er geen braaksporen zijn aangetroffen op de voordeur van de woning, is de deur vermoedelijk geflipperd.

De gestolen goederen betreffen:
- laptop,
- iPhone,
- meerdere merktassen
- paspoorten van haar huisgenoot en van de bewoonster.

Signalement verdachte
- man,
- 25 tot 30 jaar oud,
- normaal postuur,
- lichte huidskleur,
- licht baardje,
- ongeveer 1.65 tot 1.85 lang,
- donker kort haar, opgeschoren in de nek,
- blauwe jeans,
- wit T-shirt,
- korte groene jas,
- witte gympen.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000