AMSTERDAM - Donderdagavond 16 december 2021 wordt een 86-jarige man bestolen van het geld dat hij net heeft opgenomen bij een geldautomaat aan de Osdorper Ban. Een nog onbekende verdachte grist het geld weg nog voordat het slachtoffer het zelf kan pakken.


Het slachtoffer betreft een hoogbejaarde man. Hij is slecht ter been en zit daarom in een scootmobiel. Rond 19.35 uur die donderdagavond neemt hij geld op bij de geldautomaat aan de Osdorper Ban. Wanneer de transactie geslaagd is en de automaat bezig is deze te verwerken, rijdt het slachtoffer zijn scootmobiel alvast een beetje naar achteren, tijdens het geld opnemen zelf moest hij over zijn scootmobiel heen reiken.

Op het moment dat het slachtoffer een klein stukje bij de geldautomaat vandaan is, komt er een man aanlopen die voor de automaat gaat staan, snel het geld uit de machine trekt en wegloopt. Het slachtoffer rijdt daarna terug naar de automaat, maar beseft zich niet wat er gebeurd is. Het ging erg snel voor hem en hij denkt dat zijn pinpoging vast mislukt is. Pas na contact met een familielid wordt duidelijk dat er toch geld uit de automaat was gekomen, maar dat de onbekende man dit gestolen had.

Signalement verdachte
Deze verdachte maakt misbruik van het feit dat het bejaarde en slecht ter bene slachtoffer even zijn scootmobiel naar achteren rijdt. Hij lijkt heel doelbewust naar de automaat te lopen en bedenkt zich vervolgens geen seconde. Uiteraard weet hij heel goed dat het geld niet van hem is en hoogstwaarschijnlijk van de bejaarde man, aangezien hij zelf geen pintransactie heeft gedaan en er niemand anders in de buurt is. Zijn signalement:

- Man;
- Rond de 30 jaar oud;
- Lichte tot licht getinte huidskleur;
- Donkere gezichtsbeharing;
- Droeg een pet vermoedelijk van het merk The North Face en een donkere jas met een opvallend grote kraag/bolle capuchon.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.