AMSTERDAM - In de vroege ochtend van dinsdag 16 maart 2021 parkeert het slachtoffer zijn auto rond 06.00 uur op de Kattenslootbrug, nabij de Nassaukade. Als hij rond 09.30 uur weer terug bij zijn auto komt, ziet hij dat het raam van het rechterportier stuk is. Uit zijn auto zijn meerdere goederen gestolen, waaronder zijn portemonnee met zijn bankpassen. Op het moment dat hij de diefstal ontdekt, heeft hij zijn bankpassen laten blokkeren. Maar het kwaad is dan al geschied. Om 07:45 uur is betaald met zijn bankpas bij een supermarkt op de Westerstraat door een nog onbekende man met een felblauwe capuchon. De politie deelt beelden van de transactie in de supermarkt, in de hoop dat iemand de verdachte kent, herkent of anderszins informatie over deze zaak met de politie kan delen. Kijkt u mee?

Beelden
Op de beelden is te zien hoe de verdachte twee pakjes sigaretten koopt in de supermarkt aan de Westerstraat in Amsterdam. Hij betaalt contactloos. Ook overhandigt de kassière de verdachte briefgeld. De verdachte draait zich om en heeft kort contact met een ander nog onbekend persoon, die dan naar binnen loopt.

Signalement
De verdachte die met een gestolen bankpas heeft betaald, kan als volgt worden omschreven:
- licht getinte huidskleur
- kort donker haar
- donkere middellange jas met helblauwe capuchon met zwarte biezen
- donkere trainingsbroek
- grijze sportschoenen (Nike)

Vragen
Wie kent of herkent de verdachte met de felblauwe capuchon, die bij de supermarkt betaald met een gestolen bankpas? Ook als u andere informatie heeft in deze zaak, komen we graag met u in contact. Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.