AMSTERDAM - Vrijdagavond 2 juli heeft een nog onbekende man op station Sloterdijk betalingen gedaan met een gestolen bankpas. De bankpas werd dezelfde dag weggenomen uit een woning aan de Voorburgstraat in Amsterdam-West. Er zijn duidelijke beelden van een verdachte en de recherche wil graag weten wie dit is.

Het slachtoffer heeft die avond vanaf een uur of 18.00 gezellig samen met een vriendin op haar balkon gezeten. Wanneer de vriendin rond 22.00 uur naar huis vertrekt en het slachtoffer naar haar kamer gaat, ziet ze direct dat haar laptop weg is. Ze zoekt vervolgens goed naar de laptop, maar kan hem nergens vinden. Ook haar huisgenoot weet niet waar de laptop is en omdat ze vermoeden dat de laptop gestolen is, wordt de politie ingeschakeld.

Even later komen agenten bij het slachtoffer thuis. Zodra ze zich wil identificeren, ontdekt het slachtoffer dat ook haar bankpas uit haar portemonnee is verdwenen. De politie treft geen braaksporen aan bij de woning en vermoedelijk is er dus iemand eerder die avond de niet afgesloten woning ingeslopen en heeft vervolgens de laptop en bankpas gestolen.

Met de bankpas werden nog dezelfde avond rond 19.45 uur meerdere betalingen gedaan op station Sloterdijk, zo ziet het slachtoffer als ze online haar bankrekening checkt. Uiteraard laat ze vervolgens meteen haar bankpas blokkeren.

Signalement verdachte
Van de transacties op station Sloterdijk zijn beelden. De man op deze beelden wordt ervan verdacht betaling te hebben gedaan met de gestolen bankpas. Of hij iets te maken heeft met de diefstal zelf, is nog niet duidelijk. Zijn signalement:
- Man;
- Getinte huidskleur;
- Normaal postuur;
- Rond de 25 jaar oud;
- Korte, donkere dreadlocks;
- Droeg: een bril, een zwarte pet, een zwarte jas, een spijkerbroek en zwarte schoenen.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.