AMSTERDAM - Vrijdagochtend 28 augustus 2020 hoorden buurtbewoners van de Slotermeerlaan in Amsterdam-West rond 4.15 uur een enorme knal bij een kapperszaak. 24 uur later volgde een tweede incident. Ditmaal werd de zaak beschoten, ook weer rond 4.15 uur.


Explosie

In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 augustus vindt aan de voorzijde van een kapperszaak aan de Slotermeerlaan een explosie plaats. Omwonenden hoorden rond 4.15 uur een harde knal en belden de politie. Agenten waren snel ter plaatse, maar de twee daders waren er al vandoor in onbekende richting. Na de ontploffing zette de politie het gebied ruim af. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de locatie onderzocht en uiteindelijk vrijgegeven. Daarnaast heeft de Forensische Opsporing (FO) sporenonderzoek verricht. Bij de explosie raakte niemand gewond, maar er is wel sprake van flinke schade aan de buitenzijde van het pand.

Beschieting
Op zaterdag 29 augustus rond 4.15 uur krijgt de politie melding binnen dat dezelfde kapperszaak meerdere keren beschoten is. Agenten, die snel ter plaatse zijn, constateren dat het pand inderdaad onder vuur is genomen. Er blijkt vijf keer op het pand geschoten te zijn. De Forensische Opsporing doet uitgebreid sporenonderzoek en in de buurt wordt met een aantal getuigen gesproken. De getuigen verklaren na het incident twee mannen op een motorscooter te hebben zien wegrijden in de richting van de Jan de Louterstraat. Bij de beschieting raakte niemand gewond.

Getuigenoproep
De recherche onderzoekt beide gebeurtenissen. Naast het spreken met meer getuigen en de eigenaar van de zaak bekijkt het team ook of er camerabeelden zijn waarop iets te zien is dat verband houdt met de beschieting. Bent u in het bezit van een beveiligingscamera in de nabije omgeving, of bezit u een dashcam? Upload uw beeldmateriaal via het tipformulier. Daarnaast roept de recherche getuigen, of mensen die meer informatie hebben, op om zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.