AMSTERDAM - In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juni 2021 wordt op de Johan van Hasseltweg een bedrijfspand beschoten. Naar aanleiding van het schietincident is het bedrijfspand op last van de burgemeester gesloten. Er zijn beelden van een verdachte vlak voor en na de beschieting, de politie wil graag weten wie deze man is.


De meldkamer van de politie krijgt die nacht rond 05.00 uur de melding dat er schoten gehoord zijn in de omgeving van de Johan van Hasseltweg. Agenten gaan ter plaatste, maar treffen op dat moment geen kogelinslagen of hulzen aan.

De volgende dag wordt er opnieuw naar de meldkamer gebeld: er zijn in een bedrijfspand aan de Johan van Hasseltweg mogelijke kogelgaten aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in en agenten treffen dan inderdaad wel kogelinslagen en hulzen aan. Waarschijnlijk had de melder eerder in de nacht het dus toch goed gehoord en is het pand toen beschoten.

Signalement verdachte
In het verdere onderzoek naar de beschieting komen camerabeelden van een verdachte naar voren. Zijn signalement:
- Man;
- Vermoedelijk donker getinte huidskleur;
- 1.80 tot 1.90 meter lang;
- Droeg een pet, mondkapje en waarschijnlijk een trainingspak.

Informatie delen
Herkent u de man op de beelden, weet u meer over de toedracht van dit schietincident of heeft u andere informatie over de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.