AMSTERDAM - Bij een steekpartij in Amsterdam is zondagavond een persoon gewond geraakt. Het incident vond even na 23.00 uur plaats aan de Alexander Dumaslaan. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden opgeroepen om hulp te bieden. De politie kon kort na het incident een verdachte aanhouden.


Het slachtoffer bleek uiteindelijk licht gewond te zijn geraakt en is door ambulancepersoneel aan haar verwondingen behandeld. Agenten in kogelwerende vesten deden onderzoek.

Niet veel later kon even verderop, aan de Agatha Christiesingel een verdachte worden aangehouden. Agenten hielden de man met een stroomwapen onder schot. Ook een politiehond werd ingezet voor het geval de verdachte wilde vluchten of geweld wilde gebruiken. Nadat de man geboeid op de grond lag is hij nog door ambulancepersoneel nagekeken.

Hij kreeg een speciale zak om zijn handen om sporen niet verloren te laten gaan. Een groot gedeelte van de straat is vervolgens met lint afgezet. Vermoedelijk omdat het wapen nog zoek was. De man is vervolgens met een politiewagen meegenomen. De politie is een uitgebreid sporenonderzoek gestart.