AMSTERDAM - Afgelopen zondag 24 maart heeft een straatroof plaatsgevonden op een 30-jarige man uit Utrecht. Het slachtoffer is hierbij met een vuurwapen bedreigd.

Rond 15.45 parkeerde het slachtoffer zijn auto aan de Tollenstraat in Amsterdam West. Hij had hier in de buurt afgesproken met een man, die geïnteresseerd was in de spiegelreflex camera die hij aanbood via internet. Nadat het slachtoffer de potentiele koper had laten weten dat hij op de afgesproken locatie gearriveerd was, opende een onbekende man de deur aan de bijrijderszijde en nam plaats in de auto van het slachtoffer. De man gaf aan dat hij voor de camera kwam. Op het moment dat hij de camera in handen kreeg, richtte hij een vuurwapen op het slachtoffer. Hij ging er vervolgens met de camera vandoor.

Signalement
De verdachte is een licht getinte man tussen de 23 en 25 jaar oud en heeft een smal postuur. Hij heeft ook een smal gezicht, half lang krullend haar, een wijnvlek of litteken op het jukbeen op een van zijn wangen. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en droeg een grijze trainingsbroek en een grijs trainingsvest. De man sprak goed Nederlands.

Waarschuwing
Wilt u iets online verkopen? Wees alert wanneer u dure spullen verkoopt. Spreek bijvoorbeeld af op een openbare plek met veel mensen en camera’s. Wil de koper dit niet laat de verkoop dan niet doorgaan. In geval van nood bel 112.

Getuigenoproep
Heeft u informatie over dit incident of beeldmateriaal opgenomen op b.v. de vluchtroute Neem dan contact op via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Via het tipformulier kan men beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.