AMSTERDAM - Op donderdagavond zijn twee mannen het slachtoffer geworden van een gewapende straatroof. Dit gebeurde rond 20.15 uur op de Geleyn Bouwenszstraat.

De slachtoffers hadden een afspraak gemaakt met een verkoper van twee crossmotoren. Op het afgesproken tijdstip kwamen twee mannen aangelopen die aangaven de verkopers van de goederen te zijn. De mannen vroegen de kopers mee te lopen om de motoren te bekijken. Op enig moment kregen beide mannen een vuurwapen tegen hun hoofd en werden zij beroofd van hun (persoonlijke) bezittingen. Nadat de daders de buit binnen hadden, liepen zij weg over de brug in de richting van de President Allendelaan. De slachtoffers alarmeerden hierna de politie die direct een zoekslag maakte in de omgeving, de daders werden echter niet meer aangetroffen.

Signalementen verdachten
De slachtoffers omschreven de overvallers als volgt:

Verdachte 1:
-Ongeveer 18 tot 20 jaar oud;
-Ongeveer 1,80 meter lang;
-Licht getinte huidskleur;
-Krullend, halflang haar;
-In het zwart gekleed en droeg een capuchon.

Verdachte 2:
-Ongeveer 18 tot 20 jaar oud;
-Ongeveer 1,901 meter lang;
-Licht getinte huidskleur;
- In het zwart gekleed en droeg een capuchon.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u anders informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij altijd onderstaand registratienummer. Beelden kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevante camerabeelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

2022217570