AMSTERDAM - Maandag 21 december 2020 krijgen twee medewerkers van een snackbar op het Galileïplantsoen de schrik van hun leven. Rond 20.45 uur, kort voor sluitingstijd, staat uit het niets een man met een mes in de snackbar. Deze nog onbekende man maakt direct duidelijk dat het hier om een overval gaat. Een van de medewerkers wordt met fors geweld tegen de grond geduwd. Zodra de buit uit de kassa binnen is, gaat de verdachte er rennend vandoor. Het onderzoeksteam doet een oproep aan getuigen om zich bij de politie te melden.

Voorverkenning
Mogelijk is de verdachte via een zij- of achteringang de snackbar binnen gekomen. Daarvoor heeft hij zich mogelijk enige tijd opgehouden in de omgeving van de snackbar, voordat hij zijn slag zou slaan. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die die bewuste avond iets opvallends hebben gezien of gehoord, of misschien de verdachte ergens hebben gezien. Hij zou kunnen worden herkend aan het volgende signalement:

- man met een donker getinte huidskleur
- ongeveer 23 tot 30 jaar oud
- ongeveer 1.75 cm tot 1.80 lang
- zwart mondkapje
- zwarte regenjas met een capuchon over zijn hoofd
- zwarte regenbroek

Getuigen en videobeelden
We spreken graag met een ieder die gisteravond rond 20.45 uur wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Misschien zijn er mensen die in de directe omgeving van de snackbar een persoon hebben gezien die voldoet aan het signalement? Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van de periode voor en na de overval, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, en u heeft nog niet met de politie gesproken, dan hoort het team graag van u. Dat kan via 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen. Via dit formulier kunt u ook beelden ter beschikking stellen aan de politie. Anoniem bellen kan via 0800-7000.