AMSTERDAM - Donderdagmiddag is een hotel aan het Surinameplein overvallen door een gewapende man. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

Rond 14.00 uur stapt een man de lobby binnen en richt direct een vuurwapen op hotelmedewerkers. De gewapende overvaller roept dat hij geld wil en komt vervolgens achter de balie staan. De man trekt dan geld uit de handen van het personeelslid maar vlucht snel het hotel uit als een gast de lobby binnen komt lopen. De overvaller gaat er daarna vandoor op een scooter in de richting van de Westlandgracht. De geschrokken medewerkers alarmeren de politie maar de dader wordt niet meer aangetroffen.

Signalement overvaller

De slachtoffers kunnen hun belager als volgt omschrijven:
-Man;
-Rond de 30 jaar oud;
-Licht getinte huidskleur;
-Gezichtsbeharing;
-Was volledig in het zwart gekleed en droeg een zonnebril en pet.

Getuigen en beelden gezocht

De recherche heeft deze overval in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u in of rondom de omgeving van het Surinameplein iets gezien of gehoord dat met deze overval te maken kan hebben? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 o.v.v. 2023103238. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul het tipformulier in. Maar ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevante camerabeelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.