AMSTERDAM - In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 mei 2020, rond 00.15 uur, gooien nog onbekende personen met brute kracht een stoeptegel door het achterraam van een rijdende, surveillerende politieauto. De twee inzittende collega’s komen met de schrik vrij en raken gelukkig niet gewond. De recherche is een onderzoek gestart en wil erg graag weten wie verantwoordelijk is voor deze absurde en levensgevaarlijke actie. De politie doet aangifte van poging doodslag en/of poging zware mishandeling en vernieling.

Het is kort na middernacht als twee collega’s een surveillanceronde doen in de Burgemeester Tellegenbuurt in Amsterdam Zuid. Op de Lutmastraat, ongeveer ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Tellegenstraat, worden ze opgeschrikt door een enorme harde klap en glasgerinkel. De glassplinters raken hen in het gezicht. Dan blijkt dat in een van de achterramen een groot gat zit. Bij het voeteneinde van de achterbank ligt een stoeptegel. Van een mogelijke dader of daders ontbreekt ieder spoor.

Getuigenoproep
De politie wil graag weten wie voor deze actie verantwoordelijk is en vraagt hierbij de hulp van het publiek. Daarom komen wij graag in contact met mogelijke getuigen die in de nacht van 6 op 7 mei 2020, of wellicht eerder die woensdagavond, iets verdachts gezien of gehoord hebben dat ons onderzoek verder zou kunnen helpen. Ook zijn we op zoek naar camera- of dashcambeelden, bijvoorbeeld van geparkeerde auto in de omgeving, die het incident of een mogelijke dader of daders op beeld hebben staan. Heeft u andere aanvullende informatie met betrekking tot deze zaak? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Ook kunt u het onderstaande tipformulier invullen en hier eventuele beelden uploaden.