AMSTERDAM - De recherche is een onderzoek gestart naar een straatroof die gepleegd is in de nacht van vrijdag 23 juli op zaterdag 24 juli 2021 op de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord.


Een 24-jarige man is daar door vermoedelijk twee daders mishandeld en beroofd. Het slachtoffer liep behoorlijk letsel op aan zijn hoofd. De beroving werd vermoedelijk gepleegd rond 3.00 uur op de Meeuwenlaan nabij de Dirk van den Broek-supermarkt. Waarschijnlijk hebben de twee verdachten het slachtoffer al gevolgd vanaf de moskee op de kruising van de Meeuwenlaan en de Valkenweg. Ter hoogte van de supermarkt even verderop heeft waarschijnlijk de mishandeling en beroving plaatsgevonden. De recherche is dringend op zoek naar getuigen die de straatroof hebben gezien, of de twee verdachten in de omgeving van de Meeuwenlaan tussen 2.45 uur en 5.00 uur.

Signalement

De twee verdachten hebben waarschijnlijk een donker getinte huidskleur, circa 1.75 á 1.85 meter lang, kort haar en worden tussen de 20 en 25 jaar oud geschat. Heeft u deze verdachten in de nacht van vrijdag op zaterdag mogelijk gezien in de omgeving van de Meeuwenlaan, heeft u beeldmateriaal wat mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek of andere informatie? Tip dan de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. U kunt uw informatie ook anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.